Een open sollicitatie

Een open sollicitatie

Een open sollicitatie versturen. Is dat zinvol?
Laat ik eerlijk zijn; je kansen op succes zijn minimaal. Als je een specifieke functie echter heel graag wilt of per se bij een bepaalde organisatie wilt werken kan het een manier zijn om binnen te komen.

Daarmee heb je meteen de reden te pakken waarom je een open sollicitatie zou sturen. Dit doe je vooral wanneer je voorkeur hebt voor een functie of organisatie. Je komt hiermee gemotiveerd en enthousiast over en daarmee val je hopelijk positief op.

Hoe zorg je er voor dat deze sollicitatie succesvol wordt en je niet opzij wordt geschoven?
Ook nu goed verdiep je je goed in de organisatie en functies. Geef in je sollicitatiebrief aan dat je graag functie X wilt bekleden en gebruik hiervoor de juiste functiebenaming die binnen de organisatie gehanteerd wordt.

Hoe kom je hier achter? Bellen!
Eventueel kun je LinkedIn gebruiken om te achterhalen wie je kunt bellen maar anders kan de receptioniste of de afdeling HR je ongetwijfeld op weg helpen.
Achterhaal welke functienamen gangbaar zijn, aan wie je een sollicitatie kunt richten en vraag na of er regelmatig vacatures zijn en of dat nu wellicht het geval is.
Deze informatie neem je mee in je motivatiebrief. Je refereert hierin ook aan het telefoongesprek. Zo voorkom je dat je sollicitatie wordt gezien als een willekeurige actie vanuit jouw kant naar een willekeurig bedrijf.
Je maakt dus een motivatiebrief op maat maar vergeet ook je CV niet. Je curriculum vitae moet aansluiten bij deze organisatie. Gebruik begrippen en functienamen die hier bekend zijn.
Uiteraard is ook de verdere basis op orde, zie ook Solliciteren, je voorbereiding

Wanneer je alles hebt verstuurd wacht je ongeveer een week en dan bel je het na. Vraag of er aansluiting is en wat de mogelijkheden nu of op termijn kunnen zijn. Dan heb je voor jezelf helemaal helder wat je kansen bij deze organisatie zijn.
Kun je hulp gebruiken bij een dergelijk traject of wil je meer weten?

Jolanda Pranger  |  jolanda@eerstegesprek.nl  |  06 – 14 23 29 56

.